CAD/CAM

cad-camCAD/CAM (computer aided design/computer aided manufacturing) tehnologija danas zauzima važnu ulogu u estetskoj stomatologiji i protetici. Zahvaljujući njoj protetske nadoknade danas izrađujemo u jednoj poseti od estetskih keramičkih materijala, a preciznost ovog sistema omogućava savršeno naleganje rada.

CAD/CAM se temelji na 3D tehnologiji i kompjuterski dizajniranom radu pa je rezultat visoko sofisticirano i estetski savršeno rešenje protetske nadoknade. Preparisani zub se direktno skenira u usnoj duplji uz pomoć CEREC kamere. Važno je naglasiti da se dobijaju vrlo precizni snimci granice preparacije što predstavlja ključni faktor uspeha.

Dodatnim ubacivanjem podataka u kompjuter vrše se potrebne korekcije i proces proizvodnje započinje odmah u ordinaciji, odnosno pacijentu je moguće u roku od 1-2h izraditi nadoknadu i odmah je cementirati.

Nadoknade mogu biti veneer-i (fasete), onlay-i, inlay-I, krunice i manji mostovi. U našoj ordinaciji koristimo CEREC-ove blokove od trenutno najkvalitetnije keramike koju tržište može ponuditi. Dostupni su u širokom spektru boja i raznim veličinama što osigurava visoku estetiku i minimum poliranja. Svi ovi materijali su biokompatibilni, klinički testirani i dugog veka trajanja; iza kojih stoje kuće kao što su Vita Zahnfabrik, Ivoclar Vivadent i Sirona.

Zakažite besplatan pregled